lastikyorum.com logo

Aracınızın kış bakımı nasıl yapılmalıdır?

Aracınızın kış bakımı nasıl yapılmalıdır?

Kışa girmeden önce aracınızın kış bakımını yaparak kış boyunca ekonomik ve güvenli sürüş sağlayabilirsiniz. Sürekli soğuk ve kötü hava koşullarının getirebileceği ilave yük ve baskı aracınızın performansını olumsuz etkileyebilir. Kötü hava koşulları ayrıca kaza riskini de artırır, bu nedenle, bu kontrol listesinin uygulanması sizi güvende tutmaya yardımcı olacaktır.

Motor performansı

Motorunuzun nasıl ses çıkardığına ve nasıl çalıştığına dikkat edin. Rölantide düzgün çalışıyor mu? İlk çalıştırmada zorlanma oluyor mu? Bunlar kirli filtrelerden, kırılmış parçalara kadar çeşitli problemlerin göstergesi olabilir. Soğuk hava, var olan sorunları daha da kötüleştirebilir.

Yakıt sorunları

Kışın yakıt hattınızda nem oluşabilir ve donarsa hattın genleşmesine ve çatlamasına neden olabilir. Bununla mücadele etmek için tankınızı mümkün olduğu kadar dolu tutun (doluysa nem oluşmaz).

Motor yağı

Aracınızın yağını ve yağ filtresini üreticisinin önerdiği şekilde ve bakım aralıklarını dikkate alarak değiştirmelisiniz. Ayrıca yağ seviyesini belirli aralıklarla kontrol etmelisiniz. Periyodik bakım zamanı yaklaşmışsa kışa girmeden araç bakımınızı yaptırmanız faydalı olacaktır.

Soğutma Sistemi

Kışa girmeden soğutma sıvınızın seviyesini ve donma derecesini kontrol ettirmelisiniz. Soğutma sıvısının seviyesinde düşüklük varsa seviye tamamlanmalıdır. Donma derecesi yüksek ise aracınız için uygun özellikte yeni antifiriz ile soğutma sıvınızı değiştirmelisiniz.

ÖNEMLİ UYARI: Radyatör kapağını açmadan önce motorunuzun soğuk olduğundan emin olun.

Cam silecekleri

Ülkemizin çoğu bölgesinde kış, yağmur, karla karışık yağmur, kar ve buz anlamına gelir. Silecek lastikleri eskiyse değiştirin. Yaz ayları, silecek lastiklerini kurutmuş ve çatlamış olabilir Bu da silecek lastiğinin özelliğini yitirmesine sebep olabilir. Aracınızın cam yıkama suyunu antifirizli cam suyu ile değiştirmeniz cam yıkama suyunun soğuk havalarda donmasını engelleyecektir.

Sileceklerinizi ön camınız buz tutmuşken kesinlikle kullanmayın. Buzlu cam sileceklerinizi bozacaktır. Böyle durumlar için aracınızda buz kazıyıcı bulundurmalı, buzlu camları buz kazıyıcı ile temizlemelisiniz. Karlı ve soğuk havalarda dışarıya park ettiğiniz aracınızın sileceklerini kaldırmalınız. Bu, sileceklerin donarak ön cama yapışmasını önleyecektir.

Polen filtresi

Yeni otomobillerin çoğunda değiştirilmesi gerekebilen kabin ve polen filtreleri bulunur. Kullanma kılavuzunuz kabin filtresinin nerede bulunduğunu, ne sıklıkta ve nasıl değiştirileceğini belirtilmektedir. Polen filtreniz iyi durumda değil ise kışa girmeden değiştirmek faydalı olacaktır.

Akü

Aracımıza ilk çalıştırma anında enerji veren akülerin soğuk havalarda performansı düşer. Aracınız ilk çalıştırmada zorlanıyor veya anlamsız arıza ışıkları yakıyor ise akünüz zayıflamış olabilir. Akünüzün voltajını ve performansını bu konuda uzaman olan servislerde ölçtürerek akünüzün kondisyonundan emin olabilirsiniz.

Aydınlatma

Kış aylarında görünürlük daha önemli hale gelmektedir. Yağmur, kar veya sis görmeyi zorlaştırabilir ve başkalarının sizi görmesini zorlaştırabilir. Buna ek olarak, kışın hava daha erken kararır ve bu gece sürüşü için daha fazla zaman harcanması demektir. Farlarınızı hazır tutmak için merceklerdeki lekeleri temizleyin ve koyu veya hasarlı ampulleri değiştirin.

Lastikler

Yeni lastiklerle bile buzlu ve ıslak yollar tehlikeli olabilir, bu nedenle herhangi bir aşınma veya düşük basınç durumunun tehlikeli sonuçları olabilir. Ayda bir kez, lastiğin dişlerini ve basıncını kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Acil durumlar için yedek lastik ve krikoyu hazır durumda tuttuğunuzdan emin olun.

Yazımızdaki küçük kontrolleri yaparak zorlu kış koşullarına karşı sorunsuz ve güvenli sürüş sağlayabilirsiniz. Keyifli sürüşler..

Yorum Yap

E-Posta adresi gereklidir ancak yayınlanmayacaktır.
Küfür ve hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image Resmi Yenile

Çok Yorum Alanlar

Yaz Lastikleri

Kış Lastikleri

Dört Mevsim Lastikler

Videolar

aksesuarium.com

Testler

Haberler

Türkçe lastik yorumları, test ve haberlerini bulabileceğiniz özgün internet sitesi.

Mobil Uygulamamızı İndirin
google play

© 2018-2021 Copyright lastikyorum.com